SIJEVNULO JE SA 25 METARA: Pogledajte gol Bayerna na otvaranju nove sezone Bundeslige o kojem će se dugo pričati

Bayernov igrač odlučio izravno pucati pokraj jednog igrača u živom zidu i idealno je pogodio uz lijevu stativu.

  • Sport

  • 06. Avg. 2022  

  • 0

Nogometaši njemačkog prvaka Bayerna krenuli su u odbranu naslova prvaka Njemačke uvjerljivom 6-1 pobjedom, ostvarenom na gostovanju u Frankfurtu kod Eintrachta, aktualnog pobjednika Europske lige.

Već u 5. minuti Joshua Kimmich je iz slobodnog udarca s 25 metara iznenadio domaćeg golmana Kevina Trappa koji je očekivao ubačaj, ali je Bayernov igrač odlučio izravno pucati pokraj jednog igrača u živom zidu i idealno je pogodio uz lijevu stativu.

Golčinu Kimmicha pogledajte OVDJE.

Već nakon pola sata Bayern je vodio 3-0. Za 2-0 je u 11. minuti strijelac bio Benjamin Pavard, a svoj prvi bundesligaški pogodak je u 29. minuti postigao Sadio Mane.

Gosti su na poluvrijeme otišli s prednošću od 5-0. Jamal Musiala je u 35. minuti pogodio za 4-0, a u 43. minuti je Serge Gnabry bio strijelac petog Bayernovog gola.

Ipak, u 64. minuti su igrači Eintrachta dali malo povoda za veselje i svojim navijačima. Randal Kolo Muani je svladao Manuela Neuera. Da gosti ne ostanu bez pogotka u drugom poluvremenu pobrinuo se Jamal Musiala, koji je na asistenciju Leroya Sanea u 83. minuti postigao svoj drugi pogodak na utakmici za konačnih 6-1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...