NEVJEROVATNO: U Švicarskoj pronađena olupina nestalog aviona koji se srušio 1968. godine... (FOTO)

Ostatke je uočio planinarski vodič tokom jedne od tura na tom području.

  • Šareni svijet

  • 06. Avg. 2022  

  • 0

Olupina aviona koji se srušio u švicarskim Alpama 1968. pronađena je u ledenjaku 54 godine kasnije, objavila je policija. Ostaci letjelice pojavili su se na ledenjaku Aletsch, u jugozapadnom dijelu kantona Wallis, blizu vrhova Jungfrau i Monch. Policija je pojasnila da je olupina pronađena u četvrtak.

"Istragom je utvrđeno da se radi o dijelovima Piper Cherokeeja, registracije HB-OYL, koji se srušio na tom mjestu 30. juna 1968. Daljnji radovi bit će poduzeti što je prije moguće", stoji u saopćenju policije. Lokalni list 24sata pojašnjava da se u avionu nalazio nastavnik te ljekar i njegov sin, svi iz Zuricha. Tada su pronađena njihova tijela, ali ne i ostaci zrakoplova.

Ostatke je uočio planinarski vodič tokom jedne od tura na tom području. Zbog klimatskih promjena i topljenja glečera, penjački se put promijenio pa sada prolazi upravo dijelom planine gdje se nalazila olupina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...