DODIKOVA SLATKA OSVETA: U Bratuncu referendum o opozivu načelnika isključenog iz SNSD-a…

U Bratuncu će danas biti održan referendum o opozivu načelnika opštine Srđana Rankića.

  • Politika

  • 07. Avg. 2022  07. Avg. 2022

  • 0

Pravo glasa ima 18.886 građana, koji će moći da se izjasne na 32 redovna biračka mjesta.

Skupština opštine Bratunac 7. jula donijela je odluku o pokretanju postupka opoziva.

Kao razlozi su navedeni potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom opštine, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine u posljednjih nekoliko mjeseci, nezakonito zapošljavanje, neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku prije 18 mjeseci kada je Rankić preuzeo dužnost.

Podsjetimo, početkom 2022. godine Rankić je isključen iz SNSD-a i osnovao je novu političku partiju Srpski narodni front.

Rankić je rekao da je Srpski narodni front simbolično formiran 9. januara, na neustavni Dan Republike, te da je to učinio na zahtjev i insistiranje velikog broja ljudi iz ovog mjesta.

"Naš cilj je da registrujemo stranku i da okupimo i štitimo srpski narod, zastupamo njegove nacionalne, političke, pravne i ekonomske interese, čuvamo i njegujemo jezik, tradiciju i kulturu i zalažemo se za prosperitet. Očekujemo okupljanje velikog broja zainteresovanih, ali i rast stranke i prerastanje lokalnih okvira", naveo je tada Rankić.

Rankić je na posljednjim lokalnim izborima pobijedio kao nezavisni kandidat za načelnika općine iako je zvanično bio član Glavnog odbora SNSD-a.

Tada je pobijedio kandidata SNSD-a Nedeljka Mlađenovića nakon njegove dvadesetogodišnje vladavine u ovoj opštini. Zbog određenih stranačkih nesuglasica, Rankić je kasnije isključen iz SNSD-a.

DODIKOV POZIV

Lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao je građane Bratunca da u nedjelju, 7. augusta, glasaju za opoziv aktuelnog načelnika ove općine Srđana Rankića jer je izgubio podršku skupštinske većine i povjerenje naroda.

Dodik je ocijenio da je Rankić za godinu dana "uspio" da navuče sve protiv sebe i da je "zaključao" Bratunac.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...