PROCURIO SADRŽAJ BRUTALNIH PRIJETNJI DRAGINJI VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ I RAŠKU KONJEVIĆU: ANB Crne Gore tražio zabranu djelovanja Noćnih vukova, iz Vlade ne odgovaraju...

Vođi „Noćnih vukova“ ranije je bio zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, a više zapadnih ambasada u toj zemlji tada je saopštilo kako je djelovanje ove grupe štetno i urušava bezbjednost države. Članovi grupe se nalaze i na crnoj listi EU.

  • Regija

  • 07. Avg. 2022  07. Avg. 2022

  • 2

Agencija za nacionalnu bezbjednost Crne Gore je, prema saznanjima Pobjede, prije nekoliko dana zatražila od Vlade Crne Gore da zabrani djelovanje proruske, ekstremističke grupe ,,Noćni vukovi“ zbog nacionalističkih izjava i brojnih prjetnji smrću, koje upućuju sa svojih profila, ali odgovora iz Vlade nije bilo. Posljednje zastrašujuće prijetnje ove ekstremističke grupe su upućene predsjedniku Socijaldemokratske partije i ministru odbrane Rašku Konjeviću i poslanici SDP-a Draginji Vuksanović-Stanković.

- Evo braće koja smiju Draginji, Rašku i ostalim ustašama glavu da razbiju - glase prijetnje.

Poručuju im da neće živi izaći kad ,,krenu ′Noćni vukovi′“.

Član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić pozvao je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i MUP da reaguju. Mada je to neralno očekivati kada nisu odgvorili ni na zahtjev ANB-a.

Proruska ekstremistička grupa „Noćni vukovi“ u Crnoj Gori vrlo je aktivna od 2015, a prema nekim izvorima, njihova ruska ekspozitura bila je direktno uključena u planiranje nasilnog rušenja crnogorske vlasti nakon izbora 2016. godine. Crnogorski „Noćni vukovi“ negiraju da su ekstremisti i predstavljaju se kao grupa kojoj su na srcu pravoslavlje, Rusija i Srpska pravoslavna crkva i u čijem je fokusu humanitarni rad. Ruski „Noćni vukovi“ vezuju se direktno za Kremlj i predsjednika Rusije Vladimira Putina, sa kojim imaju i zajedničke fotografije. Njihov vođa u Rusiji Aleksandar Zaldostanov, poznatiji pod nadimkom ,,Hirurg“, prošle godine čestitao je „Srpskoj pravoslavnoj crkvi i narodu u Crnoj Gori“ pobjedu na izborima nove parlamentarne većine.

Objava koju je podijelio Stanić na Twitteru

Kako su prenijeli mediji, čestitku je uputio tadašnjem patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, srpskoj i crnogorskoj braći, kao i moto-klubu „Noćni vukovi“ u Crnoj Gori.

- Ne damo svetinje - rekao je Zaldostanov na srpskom jeziku u poruci koja je objavljena na njegovom Fejsbuk profilu. Zaldostanov je i u januaru 2020. dao podršku Crkvi Srbije u Crnoj Gori, odnosno njihovim protestnim litijama. Prema pisanju Pobjede Članovi ove grupe su, pored ostalih prosrpskih ekstremističkih organizacija bili, naočigled policije, angažovani da štite Cetinjski manastir u susret intronizaciji mitropolita Crkve Srbije Joanikija Mićovića, 5. septembra.

Vođi „Noćnih vukova“ ranije je bio zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, a više zapadnih ambasada u toj zemlji tada je saopštilo kako je djelovanje ove grupe štetno i urušava bezbjednost države. Članovi grupe se nalaze i na crnoj listi EU.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...