JEDINSTVENA AVANTURA AMBASADORA EU: Johann Sattler se popeo na Romaniju i osvojio zahtjevnu Via Ferratu "Sokolov put"

Ambasador Evropske unije Johann Sattler i Cat Patrola osvojili su zajedno Via Ferratu "Sokolov put" na Romaniji.

  • Društvo

  • 08. Avg. 2022  

  • 0

Ambasador Evropske unije Johann Sattler i Cat Patrola osvojili su zajedno Via Ferratu "Sokolov put" na Romaniji.

Ambasador Johann Sattler je šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini od 1. septembra 2019. godine. Tokom prethodnog iskustva te svog prethodnog mandata kao austrijski ambasador u Albaniji, ambasador Sattler se posebno fokusirao na Zapadni Balkan.

“Priroda je nešto posebno lijepo u Bosni i Hercegovini. To vam je jedna velika prednost. Naravno druga stvar, važnija, jesu mladi. To je potencijal. To je pravi talenat ove države", rekao je Sattler.

Cat Patrola i Sattler proveli su dan na obroncima prelijepe Romanije.

"Nije mi bilo svejedno kada smo se odlučili da snimanje sa gospodinom Sattlerom bude na 'Via Ferratti', testirali smo granice vlastite izdržljivosti, ali na kraju smo uspjeli. Osjećaj je bio neopisiv", navodi voditeljica emisije Mirela Biković.

Dužina Via Ferrate "Sokolov put" iznosi 350 metara i sa dva viseća mosta predstavlja jedinstvenu atrakciju u Bosni i Hercegovini. Ovaj adrenalinski sadržaj će ljubiteljima avanturizma i ekstremnih sportova pružiti veliko uzbuđenje uz maksimalnu sigurnost.

Staza je dio projekta Evropske unije "Uživaj u regionu Sarajevo-Romanija". U novoj epizodi Cat Patrole imate priliku vidjeti koliko je izazovno bilo. Razgovarali su i o budućnosti, aktivizmu mladih te ulozi i potencijalu turizma u BiH.

“Cat Patrola je omladinski serijal koji je nastao u sklopu inicijative mladih CAT BiH u kojem otvaram vrata svog limenog ljubimca za afirmativne priče mladih. Vodim vas kroz najljepše predjele države u namjeri da ispričam priče o ljubavi, sreći i ambicioznim ljudima naše sadašnjice", dodala je Biković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...