ERDOGAN PORUČIO: "Stav Turske je jasan. Nagorno-karabah je dio Azerbejdžana"

Erdogan je stao na stranu Bakua te je naglasio da Azerbejdžan ima pravo intervenisati na svojoj teritoriji.

  • Svijet

  • 08. Avg. 2022  08. Avg. 2022

  • 1

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan osvrnuo se na obnovu sukoba između Armenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu te je poručio kako je stav Turske jasan.

U razgovoru s novinarima, Erdogan je stao na stranu Bakua te je naglasio da Azerbejdžan ima pravo intervenisati na svojoj teritoriji.

"Azerbejdžan prirodno ne želi bilo kakve ilegalne oružane elemente na svojoj teritoriji. O tome sam detaljno razgovarao s mojim bratom Ilhamom Alijevim (predsjednik Azerbejdžana op.a.) prije dva dana. Prije svega, osuđujemo napad koji je izazvao smrt vojnika Azerbejdžana", rekao je Erdogan.

Nakon toga, osvrnuo se i na djelovanje Armenije.

"Prošle su skoro dvije godina od potpisivanja trilateralnog sporazuma. Za Armeniju je važno da ispuni svoje obaveze što je prije moguće", poručio je turski predsjednik.

Također, još jednom je ponovio stav Turske kada je riječ o položaju Nagorno-Karabaha.

"Karabah je azerbejdžanska teritorija koja se nalazi unutar međunarodno priznatih granica Azerbejdžana", zaključio je Erdogan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...