NE ŽELI KRAJ, MADA JE TU: Jedna od najboljih sportašica svih vremena emotivnom objavom šokirala javnost (FOTO)

Rekorderka s 23 pojedinačna Grand Slam trofeja u Open Eri, američka teniska legenda Serena Williams (40) u kolumni za septembarsko izdanje magazina Vogue najavila je odlazak u igračku mirovinu nakon ovogodišnjeg US Opena.

  • Žena

  • 09. Avg. 2022  09. Avg. 2022

  • 0

Serena Williams (40) je u ponedjeljak u prvom kolu WTA 1000 turnira u Torontu ostvarila svoju prvu pobjedu od prošlogodišnjeg nastupa na Roland Garrosu i postala tek četvrta teniserka u historiji koja je s navršenih 40 godina uspjela proći barem jedno kolo na WTA Touru pridruživši se starijoj sestri Venus, Japanki Kimiko Date Krumm i legendarnoj Martini Navratilovoj

Serenina priča o oproštaju od tenisa dobila je mjesto na naslovnici Voguea, a Williams u njoj spominje riječ 'penzionisanje' za koje kaže da je zastarjela te navodi da je za opisati ono što se sprema učiniti možda najbolja riječ 'evolucija'.

"Ovo mi je najteža stvar koju sam mogla zamisliti. Ne želim da je kraj, ali istovremeno sam spremna za ono što dolazi. Nikad nisam voljela riječ - penzionisanje. Više sam voljela riječ - evolucija, kako bi se na taj način prikazao moj svaki sljedeći korak u tenisu. Sada evoluiram na način da idem dalje od tenisa. Idem prema ostalim stvarima koje su mi važne", napisala je Serena Williams iskreno priznajući da joj odlazak vrlo teško pada.

"To je nešto najteže što sam ikada mogla zamisliti. Ne želim da završi, ali sam istovremeno spreman za ono što je sljedeće. Ovih dana, ako moram birati između obogaćivanja moje teniske biografije i građenja moje porodice, biram ovo drugo", tvrdi Serena.

Serena Williams je u svojoj objavi na Instagramu napisala da je došlo vrijeme za odlazak u drugom smjeru te da je to 'uvijek teško učiniti kad nešto toliko voliš'.

"Kako ja uživam u tenisu. No, odbrojavanje je počelo. Moram se koncentrirati na majčinstvo, moje duhovne ciljeve i konačno otkrivanje drugačije, ali jednako uzbudljive Serene. Doista ću uživati u ovih nekoliko sedmica", poručila je Serena Williams koja je na WTA Touru debitirala 1995. godine te je do sada osvojila 73 pojedinačna naslova, a ima ukupno 23 Grand Slam titule.

Kao glavni razlog za takvu odluku, tenisačica koja će u 26. rujna proslaviti 41. rođendan, navodi želju da svojoj čeverogodišnjoj kćeri Olympiji na svijet donese sestru koju ona silno želi.

'Vjerujte, nikada nisam željela birati između tenisa i obitelji. Mislim da to nije pošteno. Da sam muško, ne bih o ovo pisala, jer bih sada bila na terenu i pobjeđivala, dok bi moja supruga rađajući širila našu obitelj. Možda bih više bila kao Tom Brady da sam imala priliku. Nemojte me krivo shvatiti: volim to što sam žena i voljela sam svaku sekundu trudnoće dok sam nosila Olympiju', napisala je Serena u uvodnom dijelu teksta.

Williams je na svom Instagram profilu prenijela promotivne objave Voguea s izvadcima iz teksta u kojem je vjerno prenijela i svoje osjećaje vezane uz završetak igračke karijere.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...