HAOS U PORTUGALU: Procurile snimke divljanja Hajdukovih navijača -"Turisti bježali s trga kako bi spasili živu glavu" (VIDEO)

Zasad nema podataka o materijalnoj šteti te ima li ozlijeđenih i uhapšenih.

  • Sport

  • 10. Avg. 2022  

  • 0

Navijači splitskog Hajduka izazvali su nerede u sjevernom portugalskom gradu Guimaraesu gdje su u noći s utorka na srijedu bacali baklje, stolice i boce po kafićima, izvijestile su portugalske novine O Jogo i A Bola.

Na objavljenim snimkama vide se ljudi kako ustaju i bježe iz kafića dok grupa zamaskiranih, većinom obučenih u crno, nasrće bacajući stolice i baklje.

“Panika u Guimaraesu: deseci bježali s trga kako bi umakli ultrasima Hajduka”, izvijestile su sportske novine Record.

"Hrvati, gotovo svi obučeni u crno i zamaskiranih lica izazvali su nered u centru grada zbog čega su lokalni stanovnici i turisti bježali iz kafića", naveo je O Jogo dodajući da je oko 150 navijača splitskog kluba sudjelovalo u tome.

Vitoria Guimaraes i Hajduk će u srijedu u 18 sati (17 sati po lokalnom vremenu) igrati uzvratnu utakmicu 3.pretkola Konferencijske lige. Hrvatski doprvak je prije tjedan dana pobijedio 3-1 na Poljudu pred 32.000 gledatelja te tada nisu zabilježeni neredi.

Navijači Vitorije su jedni od strastvenijih navijača u Portugalu no posljednjih dana nije bilo naznaka da bi moglo doći do obračuna navijačkih grupa.

Novine O Jogo nagađaju da bi se među Hajdukovim navijačima mogli nalaziti pripadnici Benficine navijačke grupe "No Name Boys" ali da policija to nije potvrdila.

Zasad nema podataka o materijalnoj šteti te ima li ozlijeđenih i uhapšenih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...