JE LI MOGUĆE DA IMA NEKO GORI OD DAČIĆA: Ministar vanjskih poslova Srbije se "nalupetao", ne može "ubosti" ni riječ na engleskom jeziku

Na stranu to što je u diplomatskim krugovima krajnje neukusno početi pismo rečenicom: "I am so excited" (ili "Ja sam jako uzbuđen") i tako sebe isticati u prvi plan, a u isto vrijeme pišući kao da ste u drugom razredu osnovne škole, pismo ministra vanjskih poslova na engleskom je također elementarno nepismeno i puno gramatičkih grešaka.

  • Regija

  • 11. Avg. 2022  11. Avg. 2022

  • 0

Nikola Selaković, ministar vanjskih poslova Republike Srbije, napisao je pismo prilikom posjete Venecueli, a zarad dobre saradnje dviju zemalja. Pismo je objavio na svom Twitter nalogu, a sadržaj istog je najblaže rečeno kriminalno nepismen.

Riječ „opportunity“ na engleskom jeziku se piše sa dva slova „p“, umjesto sa jednim, kako je to napisao Selaković.

U konstrukciji rečenice koju je izveo Selaković trebalo bi da piše: "There Is much more" umjesto "there ARE", kako je napisao ministar.

Riječ "okupljanje" je možda najskandaloznije napisana. Ministar je potpuno promašio speling ove riječi, te ona zapravo ne znači ništa - onako kako ju je on napisao. Umjesto "gathering", kao "okupljanje", Selaković je napisao "gettiering".

Selakovićevo neznanje engleskog jezika možda ne bi bilo toliki problem i toliki blam da on zapravo nije ministar vanjskih poslova koji bi makar trebalo da se konsultuje s nekim ko zna gramatiku engleskog jezika.

(Nova.rs) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...