OŠTRO UPOZORENJE EU DRITANU ABAZOVIĆU: "Hitno sprovesti ključne reforme u oblasti vladavine prava"

"Zadaci vlasti u Crnoj Gori su jasni, a EU će nastaviti da čini sve što je u njenoj moći da pomogne Crnoj Gori u procesu pridruživanja, u interesu crnogorskih građana i evropske budućnosti zemlje”, kazali su iz EU.

  • Regija

  • 12. Avg. 2022  12. Avg. 2022

  • 0

Novo oštro upozorenje premijeru Dritanu Abazoviću stiglo je danas iz Evropske unije. Odgovarajući na pitanje Gradske RTV u kojoj mjeri je eventualno novo usporavanje procesa evropskih integracija Crne Gore mogla uticati činjenica da je poslanica GP URA Suada Zoronjić, na sjednici Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore, održanoj 28. jula ove godine, čak 18 puta bila uzdržana prilikom pokušaja izbora sudija Ustavnog suda, čime je direktno blokirala i izbor sudije i rad te institucije, iz Evropske unije su kazali da je neophodno hitno sprovesti ključne reforme u oblasti vladavine prava.

Iz EU su za Gradsku RTV ponovili da nedostatak pravosudnih imenovanja zabrinjavajuće utiče na funkcionisanje pravosuđa u Crnoj Gori.

“Kao što su predstavnici EU jasno naglasili tokom nedavne posjete Crnoj Gori, Crna Gora treba pod hitno da sprovede ključne reforme iz oblasti vladavine prava. Konkretno, nedostatak dugo očekivanih pravosudnih imenovanja ima zabrinjavajući uticaj na ukupno funkcionisanje pravosuđa u Crnoj Gori i, najzad, na njegovu sposobnost da ostvaruje pravdu. Zadaci vlasti u Crnoj Gori su jasni, a EU će nastaviti da čini sve što je u njenoj moći da pomogne Crnoj Gori u procesu pridruživanja, u interesu crnogorskih građana i evropske budućnosti zemlje”, kazali su iz EU.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...