PEGLOM PEKAO VUKIĆEVIĆA, PUKIJEVO TIJELO KOMADAO: Krio se iza paravana fakultetski obrazovanog trgovca bitkoinima, a vodio je TAJNI ŽIVOT od kog se ledi krv u žilama

Srđan Lalić predstavljao se kao IT stručnjak koji zarađuje od bitkoina,

  • Hronika

  • 13. Avg. 2022  

  • 1

Lazaru Vukićeviću je vrelom peglom prelazio preko tijela, Pukijevo tijelo je on raskomadao, učestovao u nabavci i održavanju kriptovanih telefona sa Sky aplikacijom preko koje je najozloglašeniji kriminalni klan u Srbiji komunicirao i planirao stravične zločine. Otkrivamo koju je ulogu Srđan Lalić imao u zločinima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, piše Blic.

Srđan Lalić predstavljao se kao IT stručnjak koji zarađuje od bitkoina, a ispostavit će se, bio je desna ruka klana Veljka Belivuka i učestovao je, kako je sam priznao, u ubistvima čak šest od sedam žrtava ovog klana.

"Svedoci okrivljeni"

Njegovo ime javnosti je postalo poznato nakon što je odmah poslije hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka objavljena fotografija na kojoj pozira sa osmijehom na licu dok u rukama pridržava krvavo tijelo, tačnije glavu, jedne od žrtava klana.

Muškarac koji se krio iza paravana fakultetski obrazovanog trgovca bitkoinima na berzi, ispostaviće se kao desna ruka jezivog klana, a godinu ipo dana nakon hapšenja i kao "pokajnik" svedok-okrivljeni i najvažniji svjedok Tužilaštva u postupku protiv klana.

Lalić je sa Tužilaštvom sklopio sporazum nakon što su Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, pripadnici ovog klana već dogovorili slične uslove (sankcije koje su ispregovarali nisu poznate). Pa ipak, uprkos njihovim priznanjima, ono šta je ispričao Lalić Tužilaštvu je mnogo važnije, prije svega što je ovaj muškarac bio među najvažnijim osobama koje su učestvovale u svim ubistvima. Hrvatin i Spasojević mahom su, kako se navodi u optužnici, nabavljali opremu za ubistva, čistili mjesto zločina, čuvali žrtve, prevozili ubice i rješavali se dokaza. Oni, kako se sumnja, nisu učestvovali u svim zločinima za koje se klan tereti.

S druge strane, Lalić je bio taj koji je mučio, ali i ubijao čak šest od sedam žrtava kojima je presudio klan Velje Nevolje. O tome svjedoče i detalji iz optužnica, u koje je "Blic" imao uvid, a koje nećemo u potpunosti prenositi zbog pijeteta prema žrtvama i njihovim porodicama.

Lalićeva uloga u zločinima

Istragom je utvrđeno, a posebno na osnovu fotografija koje su preuzete sa aplikacije “Sky”, da je Lalić učestvovao u ubistvima Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Gorana Veličkovića Goksija. Na nekim od fotografija ubistava koje je priznao Lalić je sa Belivukom.

Srđan Lalić se našao i na krivičnoj prijavi za otmicu i ubistvo Nikole Mitića (33). To je šesta žrtva za čiju smrt su prikupljeni dokazi. On je otet na Dedinju, ispred Ambasade SAD, a potom prebačen u prostorije ove kriminalne grupe na stadionu u Humskoj, gdje su ga mučili.

Ovaj visokopozicionirani vojnik Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe bio je zadužen i za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa pomenutom aplikacijom.

Kako se sumnja, Lalić je bio saučesnik u ubistvu Aleksandra Gligorijevića Pukija. On je zajedno sa vođama njegovo tijelo isjekao na komade, a potom samljeo u mašini za mljevenje mesa. Takođe, Tužilaštvo Lalića sumnjiči da je zajedno sa drugim okrivljenima savladao Gorana Veličkovića Goksija na jednoj njivi u blizini smederevskog puta uz riječi “policija”. Potom je, sumnja se žrtvu strpao u automobil kojim je odvezen u kuću u Ritopeku. Lalić je između ostalog tamo mučio Veličkovića, a nakon što mu je Miljković odsjekao glavu, zajedno su mu isjekli tijelo i samljeli u mašini.

Brutalnost Lalića, sumnja tužilaštvo, vidjela se i u ubistvu Lazara Vukićevića, gdje je, kako se sumnja okrivljeni mučio žrtvu, a potom mu vrelom peglom prelazio po tijelu. Kako se sumnja, zajedno sa drugim okrivljenim za ovaj zločin ugušio je Vukićevića, a njegovo tijelo je samljeveno u mašini.

U slučaju ubistva Zdravka Radojevića, Lalić, sumnja tužilaštvo, nije imao ulogu u samom ubistvu, ali ga je, navodi, tukao i mučio prije smrti. Isto to, sumnja se, radio je i sa Milanom Ljepojom, koga je vezao lisicama, a potom ispitivao, tukao i mučio. Ljepoja je udavljen, a Lalić je, kako se sumnja, sa Markom Miljkovićem bacio Ljepojine stvari u Dunav.

Vozio maminu "škodu"

Kako se navodi u optužnici, Lalić je živio skromno u stanu od 40 kvadrata u Rakovici, vozio “škodu” svoje majke, nije bio upadljiv, a nakon razbijanja „Sky“ aplikacije i uvidom u poruke i fotografije koje su pripadnici klana slali međusobno, otkriveno je da je bio čovjek od povjerenja vođa klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, te i da je s njima izvršavao sve monstruozne zločine. Nadimak “nasmijani koljač” dobio je nakon što je otkrivena fotografija na kojoj pozira sa osmijehom na licu pored obezglavljenog tijela jedne od žrtava klana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...