NIKADA NISU ČULI ZA STRANKU NA ČIJOJ SU LISTI: "Šta je PDA? Jel to neki porez?" (VIDEO)

˝Došao je čovjek i rekao da potpišem. Ja potpisala. Nemam pojma ništa˝, kazala je Crnovčić

  • Politika

  • 13. Avg. 2022  13. Avg. 2022

  • 3

Nema baš mnogo kandidata koji nisu čuli za partiju koja ih kandiduje na izbore. Stanko Ignjatović i Hadžira Crnovčić iz Želeće kod Žepča su baš takvi kandidati za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). Niti znaju kako su dospjeli na listu, niti znaju kako bi sa nje “otišli”. Nikada nisu ni čuli za Partiju demokratske akcije (PDA) koja ih je kandidovala.

Ignjatović je korisnik socijalne pomoći, a živi u kući koju su mu sagradile komšije. Inače, kandidat je pod brojem 22 liste PDA za Skupštinu ZDK, piše portal Žepče.ba.

˝Šta je PDA? Je li to neki porez? Ko me stavio na tu listu? Ko? Kako sam došao ja na tu listu? Na osnovu čega? Ja po dva dana nemam hljeba, nemam kruha, nemam pogače. Ko je mene stavio tamo?˝, pita Stanko, pokazujući uslove u kojim živi.

Osim njega, iz istog mjesta, na broju 26 iste liste je i Hadžira Crnovčić.

˝Došao je čovjek i rekao da potpišem. Ja potpisala. Nemam pojma ništa˝, kazala je Crnovčić i dodala da neće glasati za sebe na predstojećim izborima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...