"JOŠ SAMO 50 DANA": Borenović kaže da Dodik pravi lažnu predstavu za javnost oko dolaska njemačkih vojnika, naveo i činjenice

Laž i prevara kao model njihovog ponašanja i rada, sve jasno kao dan!
Još samo 50 dana!", zaključio je Borenović. 

  • Politika

  • 15. Avg. 2022  15. Avg. 2022

  • 3

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović oglasio se danas porukom u kojoj kaže da vidi kako režim sprema još jednu perfidnu lažnu predstavu za javnost s obzirom na to da mu, kako je rekao, režimski mediji jutros šalju pitanje vezano za komentar o dolasku njemačkih vojnika u BiH i RS. 

"Naravno da sam ih uputio na srpskog člana Predsjedništva BiH, on je bio sa ministarkom spoljnih poslova Njemačke i ocijenio dobrodošlim dodatno njemačko učešće u misiji Altea", dodao je.

Borenović dodaje nekoliko tačnih, zvaničnih i provjerljivih činjenica:


- 10. marta sastanak Dodik - njemačka ministarka spoljnih poslova Baerbock. Puno razumijevanje s obje strane.

- Nekoliko dana poslije toga Dodik počinje priču o tome kako je "neprihvatljivo njemačko vojno prisustvo u BiH" zbog istorije i sjećanja na Drugi svjetski rat.

- 8. aprila njemačka ambasadorka u BiH Margaret Uber izražava čuđenje Dodikovim stavovima jer je na sastanku sa Baerbock pričao drugu priču:


"Dodik je tada nedvosmisleno rekao da su povećanje EUFOR-a/ ALTHEA-a i njemačko učešće u misiji dobrodošli. Jučerašnje javne izjave su dijametralno suprotne i dovode u pitanje kredibilitet njegovih izjava", izjavila je tada ambasadorka Uber.
Na ovu izjavu ni Dodik ni bilo ko od njegovih nije reagovao. Sada, polovinom avgusta, kreće recikliranje priče o njemačkim vojnicima! Šta više da se kaže na to!? Laž i prevara kao model njihovog ponašanja i rada, sve jasno kao dan!
Još samo 50 dana!", zaključio je Borenović. 

ДОДИК ПОЗДРАВИО ДОДАТНО ЊЕМАЧКО ВОЈНО УЧЕШЋЕ У БиХ А САД ПРАВИ ЈОШ ЈЕДНУ ЛАЖНУ ПРЕДСТАВУ ЗА ЈАВНОСТ! Видим режим спрема...

Objavljuje Branislav BorenovićPonedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...