DVA MJESECA NAKON UNIŠTAVANJA PARTIZANSKOG GROBLJA: Udruženje antifašista i boraca NOR-a upozorava da počinioci nisu pronađeni - "Šutnja unosi nemir..."

(...) i stvara atmosferu nepovjerenja u gradu, što nikome normalnom ne odgovara izuzev, ako i to nije dio predizborne kampanje koja je uveliko počela."

  • Društvo

  • 15. Avg. 2022  15. Avg. 2022

  • 2

UABNOR Mostar dva mjeseca nakon huliganskog divljanja na Partizanskom groblju u Mostaru da počinioci još uvijek nisu pronađeni. 

"Jučer su se navršila dva mjeseca od rušilačkog terorističkog čina na Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine - Partizansko spomen groblje u Mostaru. Još nema informacija o rezultatima istrage. Nismo i ne možemo biti zadovoljni saopštenjem da je istraga u toku i da je tužilaštvo formiralo predmet. Građani imaju pravo znati dokle se došlo, jer rušilački pohodi na ovaj spomenik traju punih 30 godina i kontinuirano je istraga u toku. Tim više što je nakon posljednjeg rušilačkog pohoda ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona u izjavi datoj medijima rekao da policija uvijek otkrije počinioce, a da to zapne u daljnjoj proceduri. Zapravo je lopticu prebacio na nadležno Tužilaštvo.

Ako je to tako, onda insistiramo da javnost bude upoznata sa svim relevantnim informacijama o počiniocima, jer stanje šutnje unosi nemir i stvara atmosferu nepovjerenja u gradu, što nikome normalnom ne odgovara izuzev, ako i to nije dio predizborne kampanje koja je uveliko počela", navode u saopćenju. 

Pozvali su na hitno informisanje javnosti o toku i rezultatima istrage.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...