"JORGANDŽIJE" SJAJNO OTVORILE SEZONU: Atletico Madrid u gostima deklasirao Getafe, blistali Felix i Morata (VIDEO)

Za razliku od Barcelone i Reala, Atletivo Madrid je bio ubjedljiv na startu sezone.

  • Sport

  • 15. Avg. 2022  

  • 0

Jorgandžije su večeras u gostima savladali Getafe 3:0 i produžili niz bez poraza protiv ekipe iz predgrađa Madrida na 22 meča. Posljednji put Atletico je od Getafea izgubio 6. novembra 2011. godine.

A večeras su blistali Joao Felix, koji je upisao tri asistencije, te dvostruki strijelac Alvaro Morata.

Atletico je poveo u 14. minutu kada je Morata iskoristio dodavanje Felixa i prvi put matirao Soriju.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, a onda je u nastavku Simeoneova ekipa postigla još dva gola. Prvo je u 75. minutu Morata još jednom zatresao mrežu, a onda je Antoine Griezmann četiri minuta kasnije udarcem sa distance postavio konačan rezultat. Bio je to prvi Griezmannov gol u La Ligi još od novembra prošle godine.

Ranije danas Athletic Bilbao i Mallorca odigrali su meč bez golova.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...