DODIKOVA TELEVIZIJA ŠIRI PANIKU: "Jasno je da dolazak njemačkih vojnika predstavlja pritisak na Republiku Srpsku!"

ATV izvještava da je u BiH doputovalo 50 pripadnika njemačkog Bundeswehra i da će djelovati u sastavu EUFOR-ovih LOT timova.

  • Mini market

  • 16. Avg. 2022  

  • 0

Prvi vojnici njemačkog vojnog kontingenta u operaciju "Altea" stigli su jučer u BiH, a banjalučka televizija ATV pod kontrolom Milorada Dodika, smatra da dolazak njemačkih vojnika predstvalja pritisak na Republiku Srpsku.

ATV izvještava da je u BiH doputovalo 50 pripadnika njemačkog Bundeswehra i da će djelovati u sastavu EUFOR-ovih LOT timova.

U informaciji se navodi da je  dolaskom njemačkih vojnika broj zemalja koje učestvuju u vojnoj misiji u BiH povećan na 20. U BiH je trenutno oko 1.150 EUFOR-ovih vojnika što je 30 posto od predviđenih.

“Jasno je da dolazak njemačkih vojnika ima drugu pozadinu - pritisak na Republiku Srpsku”, navodi ATV na kraju informacije, ne nudeći bilo kakvo objašnjenje za ovu tvrdnju.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...