JOŠ JEDAN USPJEH BH. SPORTAŠICA: Lejla Njemčević druga na Svjetskom kupu u Turskoj

Naredna utrka za bh. biciklistkinju je Svjetsko prvenstvo u septembru mjesecu koje se održava u Danskoj. 

  • Sport

  • 16. Avg. 2022  16. Avg. 2022

  • 1

Najbolja bh. biciklistkinja i trenutno druga biciklistkinja svijeta Lejla Njemčević u maraton disciplini osvojila je drugo mjesto na četvrtom izdanju ovogodišnjeg Svjetskog kupa u maratonu. Pobjedu ispred naše takmičarke odnijela je trenutno prva biciklistkinja svijeta Katazina Sosna iz Litvanije, dok je podij sa trećim mjestom upotpunila Stefanie Dohrn iz Njemačke.

"Osjećala sam se odlično i na početku utrke sam preuzela vodstvo koje se stalno povećavalo sve do 30 kilometara prije kraja kada je temperatura dosegla 45 stepeni. Uz svu suplementaciju koja je potrebna za takve uslove nisam mogla da izbjegnem grčeve u obje noge", kazala je naša biciklistkinja. 

U samom vrhu Svjetske maraton ranking liste nije došlo do promjene, dok je izvjesno da će se do kraja sezone za prvo mjesto boriti upravo Lejla Njemčević i Katazina Sosna.

Naredna utrka za našu takmičarku je Svjetsko prvenstvo u septembru mjesecu koje se održava u Danskoj. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...