MIRKO ŠAROVIĆ PROZVAO LIDERA SNSD-a: "Milorad Dodik zavapio kako je Turković Stoltenbergu pisala neovlašteno"

(...) i da je odbrana u nadležnosti Predsjedništva BiH i optužio opoziciju RS."

  • Politika

  • 16. Avg. 2022  

  • 1

Lider SDS-a Mirko Šarović izjavio je da svugdje u svijetu je normalno i uobičajeno da opozicija kritikuje vlast.

"Samo kod nas vlast gradi kampanju za predstojeće izbore, najvećim dijelom, na kritikovanju opozicije", kaže Šarović.

Očigledno je, kaže Šarović, da čim se pojave ozbiljni problemi u funkcionisanju osovine SNSD-SDA-HDZ, a oni su prisutni svakodnevno, kreću prozivke od strane najviših funkcionera SNSD-a kako bi opozicija trebalo da im rješava te probleme.

"Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, koju je na ovu poziciju doveo SNSD svojim glasovima u Parlamentarnoj skupštini BiH, pisala je generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, a on joj odgovorio da “NATO razvija set mjera, posebno skrojenih za Bosnu i Hercegovinu, u skladu sa vašim potrebama”. Član Predsjedništva Milorad Dodik zavapio kako je Turković Stoltenbergu pisala neovlašteno i da je odbrana u nadležnosti Predsjedništva BiH i optužio opoziciju RS", napominje Šarović.

On je podsjetio da je Dodik dogovorio i pozdravio dolazak dodatnih njemačkih snaga, a da sada mijenja ploču.

„Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik koliko znam pozdravio je dolazak kontigenta njemačkih vojnika. Mi iz opozicije nismo se utrkivali u tom aplaudiranju... Oni su dogovorili da dođu pa neka onda to i zaustave“, istakao je Šarović, navodi se u saopćenju SDS-a. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...