NAPETO NA ISTOKU: Sjeverna Koreja ispalila dvije krstareće rakete, vojne vlasti Južne Koreje...

Saveznici su smanjili kombinovane vojne vježbe posljednjih godina zbog COVID-19 i snižavanja tenzija sa Sjeverom, koji tvrdi da su vojne vježbe proba za invaziju.

  • Svijet

  • 17. Avg. 2022  

  • 0

Sjeverna Koreja je rano u srijedu ispalila dvije krstareće rakete iz grada Onchona na zapadnoj obali, rekao je južnokorejski vojni izvor.

Izvor je dodao da vojne vlasti Južne Koreje i Sjedinjenih Država analiziraju detalje leta raketa, uključujući i domet, prenosi Reuters.

Lansiranja su uslijedila dan nakon što su Seul i Washington započeli četiri dana preliminarnih zajedničkih vježbi u sklopu priprema za dugo očekivanu terensku obuku Ulchi Freedom Shield, koja se održava od 22. augusta do 1. septembra.

Saveznici su smanjili kombinovane vojne vježbe posljednjih godina zbog COVID-19 i snižavanja tenzija sa Sjeverom, koji tvrdi da su vojne vježbe proba za invaziju.

U međuvremenu, Pentagon je u utorak saopćio da su SAD, Južna Koreja i Japan prošle sedmice učestvovali u vježbi odbrane od balističkih projektila kod obale Havaja - prvim takvim vježbama od 2017. godine, kada su odnosi između Seula i Tokija bili najniži u posljednjih nekoliko godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...