JESSE EISENBERG ODRŽAO "MASTERCLASS": Otkrio koji bh. filmovi su na njega ostavili najjači utisak

Američki glumac i reditelj dobitnik je nagrade Počasno Srce Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala.

  • Kultura

  • 17. Avg. 2022  

  • 0

Šestog dana Sarajevo Film Festivala, u Bosanskom kulturnom centru, počasni gost ovogodišnjeg festivala, Jesse Eisenberg, održao je masterclass.

Holivudski glumac i reditelj govorio je o svom djetinjstvu, o svojim glumačkim počecima, te budućim planovima. Naredni film koji snima je fiktivna priča o njemu i njegovom rođaku, a snimanje će se odvijati u Poljskoj. Eisenber je otkrio da uživa u teatru.

Bh. filmovi ostavili utisak na holivudskog glumca. Govorio je i o svojoj ljubavi prema glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Sarajevo je najinteresantniji grad na svijetu, kaže Jesse.

Bosanskohercegovački filmovi koji su ostavili utisak na njega su Grbavica, te Quo vadis, Aida?. Njegovo predavanje izazvalo je veliko interesovanje, a među prisutnima bila je i bosanskohercegovačka režiserka, Jasmila Žbanić.

Američki glumac i reditelj dobitnik je nagrade Počasno Srce Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala.

Njegov rediteljski prvenac ”Nakon što spasiš svijet” izazvao je veliko interesovanje publike.

Film prati Evelyn, ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu, koji je nezainteresovan za svjetske probleme. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina, koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...