DODIKOVA NOĆNA MORA: Liz Truss uvjerljivo vodi u utrci za čelnicu britanske vlade...

Pobjednik će biti objavljen 5. septembra.

  • Svijet

  • 18. Avg. 2022  18. Avg. 2022

  • 1

Britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss i dalje je daleko ispred rivala Rishija Sunaka u utrci za novog premijera Velike Britanije, pokazala je anketa YouGova u četvrtak.

Vladajuća Konzervativna stranka glasanjem putem pošte bira novog lidera stranke nakon što je Boris Johnson rekao da će se povući nakon niza skandala. Pobjednik će biti objavljen 5. septembra.

Truss, koja je konstantno na vrhu anketa članova Konzervativne stranke, ima prednost od 32 procentna poena u odnosu na Sunaka među onima koji su odlučili da glasaju, pokazalo je istraživanje. Truss ima podršku 66 posto glasača, a Sunak 34 posto, prenosi Reuters.

Anketa je pokazala da samo 13 posto ili nije odlučilo kako će glasati, ili uopšte neće glasati.

Podsjetimo, Liz Truss je velika prijateljica Bosne i Hercegovine i kritičarka secesionističke politike Milorada Dodika.

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik je odnedavno na britanskoj „crnoj listi“, a šefica britanske diplomacije zalagala se za uvođenje sankcija njemu i predsjednici bh. entiteta Republika Srpska Željki Cvijanović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...