DRAMATIČNO UPOZORENJE ANTÓNIJA GUTERRESA: "Granatiranje nuklearne elektrane u Zaporožju ravno je samoubistvu. Postoji bojazan od ozbiljne nesreće"

Ukrajina i Rusija međusobno su se optuživale za nedavno granatiranje elektrane

  • Svijet

  • 18. Avg. 2022  

  • 0

Generalni sekretar Ujedinjenih naroda (UN) António Guterres izjavio je danas da bi bilo kakvo oštećenje ukrajinske nuklearne elektrane u Zaporožju bila samoubistvo.

”Moramo da kažemo onako kako jeste: 'Svaka potencijalna šteta u Zaporožju bila bi samoubistvo'”, rekao je Guterres tokom posjete Lavovu na zapadu Ukrajine.

On je ponovio raniji poziv na "demilitarizaciju" područja oko elektrane, koju je ranije okupirala ruska vojska.

António Guterres je ranije ovog mjeseca pozvao ruske snage da se povuku iz objekta na "bezbjedno demilitarizaciono rastojanje", što je Rusija danas odbacila.

Ukrajina i Rusija međusobno su se optuživale za nedavno granatiranje elektrane, koje je izazvalo bojazan od ozbiljne nesreće.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...