MODNI POVRATAK GODINE: Linda Evangelista ponovo krasi naslovnicu Voguea, osvanula u nekoliko raskošnih editorijala (FOTO)

Osvanuti na naslovnici septembarskog izdanja modne biblije velika je čast koju je urednik britanskog Voguea, Edward Enninful, ove godine odlučio dodijeliti legendarnom supermodelu iz 90-ih.

  • Žena

  • 19. Avg. 2022  

  • 1

U odnosu na svoje kolegice iz 90-ih, koje i danas redovito krase naslovnice časopisa, modne kampanje i revije vodećih dizajnerskih brendova, Linda Evangelista posljednjih godina nalazi se u prisilnoj mirovini iz koje je početkom godine odlučila izaći i pritom brojne oduševila.

Nakon snimljene kampanje za modnu kuću Fendi, kojom je najavila svečano obilježavanje 25. godišnjice lansiranja kultne torbe Baguette, danas 57- godišnja Evangelista osigurala je sebi novi veliki angažman.

U modnom editorijalu nastalom pred objektivom slavnoga Stevena Meisela, Linda je osvanula u nekoliko raskošnih izdanja, a o nastalim fotografijama za Vogue iskreno je progovorila priznavši kako je njezino lice, tačnije vilica i vrat, preoblikovano uz pomoć ljepljivih traka koje joj je zalijepila vizažistica Pat McGrath, a zatim različitim pokrivalima za glavu prekrio urednik Voguea u ulozi stilista.

Nakon priznanja da njezino lice ne izgleda tako ‘u stvarnom životu’, dodala je kako još uvijek 'pokušava voljeti samu sebe', prenosi Tportal.hr. 

"Mi smo tu da stvaramo fantazije i snove. Mislim da je to dopušteno. Sve moje nesigurnosti nestale su za ove fotografije, kako bih mogla raditi ono što volim", otkrila je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...