OTKRIVENA ŠTEK GROBNICA VELJINOG KLANA: Na njoj lažna imena i slike ljudi, a unutra NEMA TIJELA

Istražni organi do sada su bili usmjereni na rasvjetljavanje monstruoznih zločina koje je ova grupa počinila, a u narednom periodu fokus bi trebalo da bude upravo otkrivanje ove grobnice.

  • Hronika

  • 19. Avg. 2022  

  • 0

Policija je došla do saznanja da u naselju Barajevo u Beogradu postoji grobnica koja je ustvari štek kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Ispod betonske ploče na groblju ne nalazi se tijelo već novac, droga i oružje koje je tu sakrio ovaj krvavi klan i zbog toga su u toku predistražne radnje kako bi se otkrilo više informacija o svemu ovome, piše Srbija Danas.

Policija se nada da bi neka saznanja o tome mogao da ima i svjedok okrivljeni Srđan Lalić, koji je sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamjenu za 18 godina zatvora.

"Novac ove kriminalne grupe nije nađen", kaže izvor medija i dodaje da se sumnja da se u grobnici nalazi i oružje koje je korišteno za neke likvidacije koje su počinili, kao i izvjesna količina narkotika.

Također, ova operativna saznanja ukazuju na to da se grobnica ne vodi ni na koga, a da je sagrađena po Belivukovom i Miljkovićevom nalogu.

"Također, smatra se da se na njoj nalaze lažna imena i slike ljudi, pa će potraga biti veoma teška, osim ako neki od svjedoka ne progovori i ne odvede policiju direktno do grobnice", kaže izvor.

Istražni organi do sada su bili usmjereni na rasvjetljavanje monstruoznih zločina koje je ova grupa počinila, a u narednom periodu fokus bi trebalo da bude upravo otkrivanje ove grobnice.

Navodno, mozak operacije skrivanja bio je Miljković i ova ideja za skrivanje novca je, kako se pretpostavlja, potekla od njega.

Podsjetimo, vikendica strave u kojoj je klan mučio i ubijao svoje žrtve otkrivena je također u okolini Beograda, tačnije u Ritopeku, a druga kuća smrti bila je u Surduku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...