OD SARAJEVA DO PODGORICE BRŽE I SIGURNIJE: Za puteve ka Tjentištu i Šćepan Polju 36 miliona KM

Višković je napomenuo da Srbija preko Kotromana gradi auto-put prema Višegradu i Sarajevu, što je u blizini ovog putnog pravca, čime Hercegovina dobija bolju putnu komunikaciju.

  • Ekonomija

  • 20. Avg. 2022  20. Avg. 2022

  • 0

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković očekuje da bude potpisan ugovor sa izvođačem radova i da se u što skorije vrijeme krene u izgradnju novog putnog pravca od Tjentišta do Drine, mosta na Drini, kao i puta Foča – Šćepan Polje, a čija je ponuda vrijedna 36 miliona KM.

Premijer Višković je napomenuo da je odlučeno da za ovaj projekat bude izdvojeno 30 miliona KM, ali da će Vlada obezbijediti i dodatna sredstva.

“Tražio sam od direktora preduzeća 'Putevi RS' da prihvati ponudu i Vlada RS će za narednu godinu izdvojiti dodatnih šest miliona KM da ne bi morali da idemo u novu tendersku proceduru i time gubimo dragocjeno vrijeme za realizaciju važnog projekta”, rekao je premijer Višković novinarima u Trebinju nakon sastanka sa predsjednikom Poslovnog sistema “Swisslion Takovo” Rodoljubom Draškovićem.

On je napomenuo da Srbija preko Kotromana gradi auto-put prema Višegradu i Sarajevu, što je u blizini ovog putnog pravca, čime Hercegovina dobija bolju putnu komunikaciju.

Premijer bh. entiteta RS je istakao da je za razvoj Hercegovine od izuzetnog značaja saobraćajna infrastruktura i da je u toku procedura pribavljanja ekološke dozvole kada je riječ o izgradnji aerodroma u Trebinju.

Po zakonu smo obavezni da pribavimo mišljenja susjednih zemalja, Crne Gore i Hrvatske, ta procedura je u toku. Čekamo da vidimo da li će biti nekih posebnih primjedbi. Ako ne, onda idemo ka građevinskoj dozvoli i početku radova”, rekao je Višković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...