TRENER SERGEJ JAKIROVIĆ OTVORENO: "Cijela BiH navija za Zrinjski, hrvatski igrači imaju predrasude, a kad dođu..."

Zrinjski u Bratislavu nosi minimalnu prednost, a u Slovačkoj može postati prvi bosanskohercegovački klub koji je izborio grupu jednog klupskog takmičenja pod kišobranom UEFA-e.

  • Sport

  • 20. Avg. 2022  

  • 0

Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, odiše zadovoljstvom poslije pobjede nad Slovanom rezultatom 1:0 i apsolutnom dominacijom protiv slovačkog prvaka u svim segmentima fudbalske igre.

Zrinjski u Bratislavu nosi minimalnu prednost, a u Slovačkoj može postati prvi bosanskohercegovački klub koji je izborio grupu jednog klupskog takmičenja pod kišobranom UEFA-e.

"S obzirom na to da poznajem slovački fudbal, znam da će imati velik pritisak medija, navijača, svih u klubu. Od njih se puno očekuje, velik je to budžet. Imamo prednost, moramo biti psihološki jači. Bitno nam je ne izgubiti, vidjet ćemo na koji način.  Analizirat ćemo ovu utakmicu i nešto smilisiti za revanš", rekao je Jakirovič za Index.hr i naglasio da njegov tim nije pod pritiskom, da žele uživati i dokazati se na evropskom nivou, jer je bilo dosta skeptika.

"Da, osvojili ste naslov prvaka BiH, ali da vidimo šta možete napraviti u Evropi. Zasad nam dobro ide. Nemamo šta izgubiti", smatra Jakirović.

Zrinjski je zbog evropskih utakmica malo “zapostavio” domaće prvenstvo i već je otkazao četiri duela. Trener Mostaraca kaže kako Premijer ligu nemaju namjeru potcijeniti i da bez domaćeg prvenstva ne mogu ništa, te da moraju biti među najbolja tri kako bi izašli na euroscenu.

"Plasiramo li se u grupnu fazu, igrat ćemo svaka tri-četiri dana. Sjećam se kako su i hrvatski klubovi odgađali utakmice dok HNL nije imao visok koeficijent kako bi napravili rezultat u Evropi. Procijenili smo da je potrebno napraviti sve za rezultat u Evropi kako bi budućim predstavnicima Bosne i Hercegovine bilo lakše.

Cijela BiH navija za nas. Naravno, ima onih kojima je drago i onih kojima nije. To je tako, šta da radimo, ali dobili smo puno poruka podrške. Sretni smo zbog toga, nadam se da ćemo dodatno razveseliti narod", optimističan je Jakirović.

On je otkrio da se Pod Bijelim brijegom, pod uvjetom da Zrinjski uđe u grupu, mogu igrati utakmice Konferencijske lige, što je, kaže, dokaz da Zrinjski puno ulaže u stadion, samo što se to ne vidi iz vana.

Ponovio je i svoju tezu da će fudbal biti 50 posto bolji kada se završe hibridni tereni, a trenutno se radi na četiri travnjaka.

Jakirović je kazao da pomno prati drugi rang hrvatskog fudbala, odakle često i crpi igrače za Zrinjski.

– Teško mogu dovesti igrače iz prve hrvatske lige jer ima puno predrasuda, jednostavno ne žele doži. Imaju li bilo kakvu drugu opciju, odlučit će se za nju. Radije će otići u drugu zemlju, ostati u prvoj ligi ili ići u drugu nego doći ovamo.


Kada dođu, ugodno se iznenade jer ovdje postoji kultura gledanja, puno ljudi dolazi na utakmice bez obzira na to s kim igraš – objasnio je Jakirović zbog čega se odlučio za drugu ligu, gdje, smatra, ima dobrih, potentnih igrača, željnih dokazivanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...