REKAO JE...: Muškarac zaprosio svog partnera u prvom gej baru u Dubrovniku (VIDEO)

Bar je dobio ime po Harveyu Milku, prvom deklarisanom gej funkcioneru u historiji Kalifornije.

  • Šareni svijet

  • 21. Avg. 2022  21. Avg. 2022

  • 3

U prvom hrvatskom gej baru Milk, koji je početkom maja otvoren u Dubrovniku dogodila se i prva prosidba. 

U videu koji su snimili radnici bara može se vidjeti kako jednog od muškaraca zatvorenih očiju vode do njegovog partnera, koji ga klečeći čeka s namjerom da ga zaprosi, piše Dubrovački dnevnik.

Muškarac nije mogao skrivati sreću i iznenađenje kada je otvorio oči i ugledao prizor ispod sebe, a oduševljeni promatrači entuzijastično su zapljeskali u trenutku kada je na sudbonosno pitanje odgovorio “da.”

Bar je dobio ime po Harveyu Milku, prvom deklarisanom gej funkcioneru u historiji Kalifornije. Milk je dugo bio aktivista i pionirski vođa LGBT zajednice u San Francisku te ujedno i prvi političar u Americi koji je priznao da je gej.

Milk se borio za prava homoseksualaca, te prva javna homoseksualna osoba koja je izabrana na javnu dužnost u San Franciscu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...