ALEKSANDAR VUČIĆ ZAVAPIO NA PRESS KONFERENCIJI: "Na Kosovo mercedesom pazarskih tablica stigli Čečeni i Čerkezi. Planiraju likvidaciju Srba na sjeveru"

"Na Kosovu je boravila grupa Čečena i Čerkeza, bliska protivnicima čečenskog lidera Ramzana Kadirova", opisao je Vučić

  • Regija

  • 21. Avg. 2022  

  • 5

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon sastanka sa predstavnicima Srba s Kosova i Metohije, da je “ključna poruka – šta god bilo, kako god bilo, da izjbegličke kolone neće postojati”. “Sačuvaćemo naš narod i od progona i od pogroma”, rekao je.

Predsjednik Srbije je naveo i da je pojačana “svaka vrsta obavještajne aktivnosti na sjeveru KiM”. Kosovsko-metohijski Srbi su na sastanku, kazao je Vučić, podržali rukovodstvo da “narednih 10 dana traga za kompromisnim rješenjem”.

Vučić je, tokom obraćanja otkrio je da ima podataka da u Prištini postoji “spisak za likvidaciju Srba”.

“Želimo da vas obavjestimo da smo na vrijeme obavijestili lica koje su na spisku za likvidaciju prištinskog režima koje su i pojedine spoljne službe odobrile, a pojedine strane službe odobrile ćutanjem ili klimanjem glavom”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, krajem jula i početkom avgusta na Kosovu je boravila grupa Čečena i Čerkeza, bliska protivnicima čečenskog lidera Ramzana Kadirova. Dodao je da su se bavili opservacijom situacije na severu, ali i regrutovanjem Albanaca za borbe u Ukrajini.

Došli su mercedesom pazarskih tablica. U Zubinom Potoku su se 3. avgusta sastali sa turskim državljaninom. Grupa je iskazivala interesovanje o stanju, spremnost za suprotstavljanje vlastima u Prištini, kako i na koji način mogu da dostave drugim stranim obavještajnim službama podatke kako bi se oružane grupe Srba na sjeveru neutralisale“, kazao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...