KAD VUČIĆ I GOCA UZELAC SA PINK-a ZAJEDNO MAŠTAJU: "Beč nema struje, a slijedi kataklizma..."

Kakve gluposti predsjednika Srbije i njegove omiljene novinarke

  • Regija

  • 24. Avg. 2022  

  • 1

Novinarka Pink televizije Gordana Goca Uzelac upitala je večeras predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o situaciji sa energentima tokom predstojeće zime u Evropi, a u svom pitanju je navela kako u Beču zbog restrikcija struje prestaju da rade restorani, pa je morao i sam Vučić da je ispravi. Međutim, srbijanski predsjednik je iznio daleko gori scenario tvrdeći da se u Beču gase biznisi te da ih čeka "kataklizma", piše Nova.rs.

Gordana Uzelac je na konferenciji za novinare, nakon održane sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke, prvo pitala predsjednika o izjavi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da će "građani morati da budu žrtvovani i da je došao kraj vremenu blagostanja", a onda se osvrnula i na Beč.

"Čak i u Beču, ako se ne varam, restorani prestaju da rade zbog restrikcija, hoćemo li mi moći to da preživimo i u kakvom stanju", upitala je Gordana Uzelac.

"Macron je upozorio svoje stanovnike da je prošlo vrijeme blagostanja, ostalo nam je sedam mjeseci i sedam dana do 31. marta, gdje mjerimo da prođe svaki dan i da se borimo da ne bude isključenja struje. Najveće evropske zemlje suočiće se sa isključenjima struje, ja još ne mogu da potvrdim da mi hoćemo, borićemo se svakog dana", počeo je predsjednik Srbije, a onda se osvrnuo i na pitanje o Beču.

"A u Beču koliko sam shvatio oni obustavljaju biznis od decembra i januara zbog toga što su im računi za struju četiri ili pet puta veći. Oni koji su plaćali 2.000 i nešto eura sada plaćaju po devet i deset hiljada. Ljudi, to će biti kataklizma, mi srećom imamo dobro stanje javnih finansija i zato sam zahvalan Ani (Brnabić) i Siniši (Malom)", rekao je Vučić.

Inače, predsjednik Srbije se na konferenciji još bavio situacijom sa električnom energijom pa je još naveo kako se isključenja struje najavljuju u Velikoj Britaniji i Finskoj.

alt

"U Njemačkoj je cijena rasla pet puta u prethodnih šest mjeseci. Mi 40 eura plaćamo megavat sat, a kada kupujemo plaćamo 630 eura", rekao je Vučić.

Inače, mediji su ranije prenijeli priču pojedinih bečkih ugostitelja koji su govorili da će zbog velikog rasta cijene struje biti prinuđeni da u januaru proglase stečaj, ali ne da se restorani zatvaraju zbog navodno restrikcija.

Podsjetimo, Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) održalo je večeras sjednicu na kojoj su raspravljali o novom mandataru, predstojećoj izbornoj skupštini SNS-a, ali i situaciji na Kosovu.

Aleksandar Vučić je najavio da će ime mandatara saopćiti u roku od 48 sati, odnosno u petak uvečer ili subotu ujutru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...