PROTESTI U LIVNU: Demonstranti tvrde da je policija tukla žene i djecu (VIDEO)

Iz Policijske uprave Livno su rekli da će uskoro objaviti saopćenje u vezi s ovim događajem.

  • Vijesti

  • 26. Avg. 2022  

  • 4

Pripadnici Policijske uprave Livno suprotstavili su se demonstrantima u Poljanama kod Livna. Svjedoci tvrde da su policajci upotrebljavali silu te da su udarali i žene i djecu. 

Policija je u dvije marice odvezla demonstrante u Poljanama kod Livna koji se protive koncesiji navodeći kako će ona uništiti izvore pitke vode. Mjesecima se već mještani bore protiv ovoga tvrdeći kako se sve radi nezakonito, a u petak ujutro ih je dočekala brojna policija kako bi ih spriječila u blokadi saobraćajnice u naselju.

Jedan od demonstranata rekao je za Bljesak kako su policajci "nanijeli povrede ženama i djeci" te da su bili naoružani dugim cijevima.

- Udarali su žene i djecu - kazao je jedan od demonstranata.

Iz Policijske uprave Livno su rekli da će uskoro objaviti saopćenje u vezi s ovim događajem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...