DŽAFEROVIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM ITALIJE U BiH: Podrška evropskom i NATO putu BiH od prvorazrednog značaja

Razgovarano je o bilateralnim odnosima između BiH i Italije, za koje je ocijenjeno da su izuzetno dobri i prijateljski.

  • Vijesti

  • 26. Avg. 2022  26. Avg. 2022

  • 0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je ambasadora Republike Italije Marca Di Ruzzu, kojem je kazao da je podrška Italije evropskom i NATO putu BiH od prvorazrednog značaja, te da institucije i građani BiH ovu podršku jako cijene.

Razgovarano je o bilateralnim odnosima između BiH i Italije, za koje je ocijenjeno da su izuzetno dobri i prijateljski.

Istaknuto je da je Italija pri samom vrhu vanjskotrgovinskih partnera Bosne i Hercegovine, te da uz ekonomsku postoji i izuzetna kulturna razmjena.

Također, je razgovarano o aktuelnim projektima koje dvije države provode kroz zajedničku saradnju, kao i o modalitetima produbljivanja saradnje na ekonomskom i kulturnom polju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, navodi Fena. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...