VUČIĆ NIJE LUD, ALI VOLI DA LAŽE: Tvrdi da ga u BiH zovu ludim, a Brnabićku ludom lezbejkom, pa u to udrobio prosječnu platu i netačne podatke o struji

Zanimljivo je da je Vučić govorio iironično o tome da BiH ima struje jer je samo u prvoj polovini ove godine BiH prodala struje Srbiji u iznosu od 307 miliona KM.

  • Regija

  • 27. Avg. 2022  27. Avg. 2022

  • 6

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se osvrnuo na komentare u Bosni i Hercegovini o Ani Brnabić, koja će biti mandatarka za novi saziv Vlade Srbije. Tom prilikom je uporedio ekonomsku situaciju u svojoj državi i Bosni i Hercegovini.

Navodne stavove u Bosni i Hercegovini o Brnabić, koja je aktuelna premijerka, je komentirao nakon novinarskog pitanja.

"A da, Bosna i Hercegovina, Sarajevo. Znate, ljudi nerijetko puštaju tekstove: 'Ludi Vučić sa onom ludom lezbejkom, ovako, onako, zamisli tu zemlju' i šta sve ne. Hajde da sad pogledamo tu zemlju. Kod nas je prosječna plata 2014. bila 329 eura, a kod njih 373 eura. Dakle, za 44 eura viša. Kod njih danas, prema podacima iz juna, 562 eura, a kod nas 635 eura. Razlika u 70 eura. Napravili smo razliku od 110 eura za nekoliko godina", tvrdi Vučić.

Prema njegovim riječima, javne finansije Srbije su stabilnije nego javne finansije Bosne i Hercegovine. Govorio je i o investicijama u ove dvije države.

"Imamo devetostruko veće investicije, a mi smo samo dva puta veći. To su rezultati. Kakva bi tek bila razlika da smo pametni, a ne ludaci. Uvijek samo pogledam rezultate, brojke ne lažu", ironično je poručio.

Nastavio je ironično govoriti i o energetskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

"Oni svoju brigu, mi svoju, pa ćemo vidjeti kako će to da izgleda. Vidim da imaju struje na pretek, gasa na pretek. Dat ćete valjda nešto i nama. Sačekajte oktobar da vidimo kome će šta trebati i kome će biti dovoljno. Ne samo za te u regionu i njihove medije, nego za sve", konstatirao je predsjednik Srbije.

On je danas obznanio da će Brnabić biti mandatarka za novi saziv srbijanske vlade. Najavio je da će ona biti premijerka dvije godine, a da će se nakon toga desiti rekonstrukcija izvršne vlasti.

Zanimljivo je da je Vučić govorio iironično o tome da BiH ima struje jer je samo u prvoj polovini ove godine BiH prodala struje Srbiji u iznosu od 307 miliona KM.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...