MILORAD DODIK SE ŽURNO OGLASIO: "Ana Brnabić opredijeljena za snažan razvoj Srbije..."

Dodik je istakao da je Srbija postala nezaobilazan politički faktor u regionu, Evropi i svijetu

  • Politika

  • 27. Avg. 2022  

  • 1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik čestitao je Ani Brnabić imenovanje za mandatara za sastav nove vlade Srbije, izrazivši uvjerenje da će ona svojim predanim radom i opredijeljenošću za snažan razvoj Srbije, doprinijeti njenoj daljoj afirmaciji, napretku i razvoju.

Dodik je istakao da je Srbija postala nezaobilazan politički faktor u regionu, Evropi i svijetu, što je od velikog značaja i za RS Srpsku i BiH.

On je dodao da je za RS veoma značajno da Srbija jača svoj međunarodni položaj, jer je, kako je Dodik rekao, postala važan faktor mira i stabilnosti u regionu, a posebno u očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma koji garantira položaj i status RS i srpskog naroda u BiH i daje joj pravo da gradi jake veze sa Srbijom.

Poželjevši Brnabićevoj da i dalje uspješno vodi Vladu u interesu svih građana Srbije, Dodik je rekao da je uvjeren da će zahvaljujući njenom trudu, radu, patriotizmu dobri odnosi sa RS biti nastavljeni za dobrobit naroda sa obje strane Drine.

"Vjerujem da će Vlada sa Vama na čelu i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, nastaviti intenzivnu saradnju sa institucijama RS, prvenstveno u oblasti ekonomije, kulture, nauke, obrazovanja, sporta, kao i u svim drugim sferama života", naglasio je Dodik.

Podsjetivši da je iza Srbije i RS jedan veoma uspješan period saradnje i realizacije značajnih projekata koji su obilježili prethodni mandat premijera Ane Brnabić, Dodik je poručio da će nastaviti da se zalaže za nastavak te saradnje, kao i zajedničkog rada na realizaciji započetih projekata i pokretanje novih za dobrobit i prosperitet stanovnika Srbije i BiH, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

"Sa željom da nova Vlada Srbije u predstojećem periodu nastavi uspješan rad i postiže izvanredne rezultate u ovim veoma teškim i kriznim vremenima, upućujem Vam iskrene čestitke", naveo je Dodik u čestitki.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je danas mandat za sastav nove vlade dosadašnjoj premijerki Ani Brnabić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...