MAJKIĆ O TURKOVIĆ U DEVET RIJEČI: "I mi bismo aplaudirali da smo imali takvog ministra"

Usvajanju zaključka je prethodila rasprava, a svoje obrazloženje pokušala je dati i delegatkinja Dušanka Majkić (SNSD).

  • Politika

  • 29. Avg. 2022  29. Avg. 2022

  • 1

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je, glasovima delegata SNSD-a i HDZ-a, zaključak kojim se od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana tegeltije (SNSD) traži pokretanje procedure smjene Bisere Turković (SDA), ministrice vanjskih poslova BiH.

Delegati koji su bili protiv il isuzdržani ocijenili su da je ovo isključivo politički i predizborno.

Usvajanju zaključka je prethodila rasprava, a svoje obrazloženje pokušala je dati i delegatkinja Dušanka Majkić (SNSD).

- Nisam iznenađena što je stav SDA ovakav. Imali su ministricu koja je u cijelosti ispunjavala strategiju ove političke stranke – ustvrdila je Majkić.

Nadalje je iznijela stav da Turković ne poštuje nikoga, ni Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine ni Parlament BiH.

- Naša je nesreća što nismo uspjeli donijeti zakon o vanjskim poslovima. To je iskoristila Bisera Turković. Ona je učnila sve što je bilo moguće kad djelujete bez zakona i samo na mig jedne političke stranke. Ona nije bila naš ministar.

Malo je minisitara bilo za čiji je rad došlo toliko primjedbi. Ma kako vi aplaudirali tome. Vjerovatno bismo i mi aplaudirali da imamo takvog ministra – dodala je Majkić, pa zaključila ipak da je ovo više osveta "nas koji nismo bili zastupljeni tamo gdje nam je bilo stalo da budemo zastupljeni".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...