XAVI OTKRIO KARTE: Miralem Pjanić saznao najgoru moguću vijest pred utakmicu sa Sevillom…

Barcelona je napravila velike promjene u sastavu na kraju prijelaznog roka, a čini se kako je konačno poznata i sudbina bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

  • Sport

  • 03. Sep. 2022  03. Sep. 2022

  • 0

Danas Barcelonu očekuje teško gostovanje kod Seville u okviru 4. kola Primere, a trener barcelone Xavi na press konferenciji ponovo je govorio o Miralemu Pjaniću.

"Baš kao što sam rekao i prije tri sedmice, smatram da nam Miralem Pjanić može pomoći. On je sjajan profesionalac i dobro trenira. Sviđa mi se njegov karakter", rekao je Xavi, a onda ipak spustio loptu na zemlju i najavio da ga ni sutra nećemo vidjeti u prvoj postavi:

"Ipak, on ima konkurenciju u veznom redu. Tu su Busquets, Frenkie De Jong i Kessie. Svi se bore za poziciju u timu, ali u principu računam na Pjanića".

"Čeka nas veoma teška utakmica, na terenu Seville, tamo je teško pobijediti. Imaju sjajan tim, na nivou šampiona“, kazao je Xavi dodavši kako je gledao sve tri utakmice Seville te kako su igrom zaslužili više bodova. Xavi je još kazao i da očekuje agresivnijeg protivnika, te kako že današnja utakmica za Barcelonu biti veliki test.

Podsjetimo, Pierre-Emerick Aubameyang napustio je Barcelonu i prešao u redove Chelseaja. Transfer je to o kojem se nagađalo već neko vrijeme, a oba kluba potvrdila su ga u ranim satima petka.

Ponoć je već prošla kada je objavljeno da će 33-godišnji napadač karijeru nastaviti na Stamford Bridgeu. Aubameyang je potpisao dvogodišnji ugovor, a iz Barcelone tvrde da su za svog sada već bivšeg igrača dobili 12 miliona eura. Aubameyang je u dresu katalonskog diva upisao 13 pogodaka u 24 nastupa.

Iz Barcelone su potvrdili još jedan transfer, no ovoga puta radi se o ulaznom. Héctor Bellerín napustio je Arsenal i stigao na Camp Nou bez ikakve odštete. 27-godišnji desni bek tako se vratio u klub u kojem je i započeo svoju karijeru. Za Barcu je sad potpisao do 30. juna 2023. godine.

No to nije kraj kada pričamo o poslovanju Barcelone u ovom prijelaznom roku. Kao dio dogovora s Chelseajem na Camp Nou stiže Marcos Alonso. Čeka se još dio potrebne dokumentacije, a najvažnije je to da je Španjolac uspio na vrijeme raskinuti ugovor s engleskim klubom. Dakle, sad je slobodan igrač i trebao bi biti službeno potvrđen kao pojačanje tijekom današnjeg dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...