PEĆANIN O NAPADU NA CRNOGORSKI MEDIJ: "Brat Dritan optužuje za fašizam, a izvršava naloge narko klana krijumčara i ubica

Gradska RTV bila je više puta meta kritika i osuda premijera Dritana Abazovića. 

  • Regija

  • 03. Sep. 2022  

  • 0

Meta premijerovog napada na Gradsku RTV ovog puta je emisija ,,Hej Sloveni’’, autora Senada Pećanina, na temu ,, Da li Dritan Abazović gura Crnu Goru u građanski rat’’, navodeći da toga nije bilo ni 90-ih.

Abazović je optužio medijsku kuću da je bliska strukturama koje treba da stradaju od ruke pravde. Ponovni napad na Gradsku RTV prokomentarisao je autor emisije Senad Pećanin.

“Brat Dritan Abazović se iščuđuje nazivu emisije, iako su mu odavno poznate informacije po kojima ogranak jedne “božanske” srbijanske institucije u Crnoj Gori, kupuje kalašnjikove za potrebe “božanske” duhovne službe. Za fašizam Brat Dritan optužuje medije i intelektualce, dok istovremeno već sedmicama odbija da odgovori na jednostavno pitanje: od koga je dobio kriptovani telefon sa Sky aplikacijom, koji su koristili vođe “duhovnog” škaljarskog narko klana krijumčara i ubica, čije naloge je izvršavao kao koordinator svih službi bezbjednosti u Crnoj Gori”, kazao je Pećanin.

Napad na Gradsku RTV osudio je i univerzitetski profesor Žarko Korać poručivši da ovakva reakcija Dritana Abazovića na televizijsku emisiju pokazuje da za njega mediji nisu važan glas kritičke javnosti, od koje u cjelini zavisi demokratija u jednom društvu.

“Njegova krajnje opasna reakcija koja u sebi nosi elemente prijetnje, da iza takvih emisija stoje ljudi koji treba da citiram, stradaju od ruke pravde, pokazuje jednu potpuno nezrelu ličnost koja misli da ga politička funkcija štiti od bilo kakvog kritičkog preispitivanja njegovog rada. nazvati takvo kritičko preispitivanje fašizmom, ne samo da u sebi ima elemente krivičnog djela, već predstavlja direktan pokušaj da se onemogući bilo kakav razgovor o njegovom radu”, ocjenjuje Korać.

Mišljenje profesora Koraća dijeli i književnik Andrej Nikolaidis, navodeći da Abazović ima brutalan i primitivan odnos prema medijima kakav nije viđen na ovim prostorima. Premijerovo direktno obračunavanje sa kritičarima, smatra Nikolaidis, postalo je nova realnost.

,,Istinski skandal je činjenica da ambasade zapadnih zemalja mnogo ranije nisu adekvatno reagovale na ovakvo ponašanje. Ovakvo ponašanje mora biti zaustavljeno, javno žigosano kao neprihvatljivo i tom se čovjeku takva vrsta nasilja, a ovo nije ništa drugo do nasilje, ne smije dozvoliti”, smatra Nikolaidis.

Gradska RTV bila je više puta meta kritika i osuda premijera Dritana Abazovića. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...