SRBIJANSKI ADVOKAT DOVEO ZLOČINCA ŠEŠELJA DO LUDILA; ČETNIČKI VOJVODA IZGUBIO KONTROLU: "Zločinac su ti otac i majka, j..... ti majku poslije emisije..." (VIDEO)

Zagledan u Moskvu i Vladimira Putina, Šešelj usred Srbije javno brani “specijalnu operaciju”, odnosno agresiju koju ruski predsjednik sprovodi u Ukrajini.

  • Regija

  • 04. Sep. 2022  

  • 8

Još jednom se pokazalo da kada imate Vojislava Šešelja kao gosta u emisiji morate biti spremni na sve.

Zagledan u Moskvu i Vladimira Putina, Šešelj usred Srbije javno brani “specijalnu operaciju”, odnosno agresiju koju ruski predsjednik sprovodi u Ukrajini.

Naime, lider radikala sukobio se u emisiji na Studiju B s odvjetnikom Čedomirom Stojkovićem koji je Putina nazvao zločincem.

“Ovo što Čedomir Stojković govori je krivično djelo po važećem krivičnom zakonu Srbije. Nemojte te biti supočinitelj. Nazivanje stranog državnika zločincem je krivično djelo. Da u ovoj zemlji postoji pravi sud i pravo tužilac vi biste večeras otišli u zatvor”, rekao je Šešelj, poprililčno iznerviran ali se i dalje obuzdavao, prenosi Mondo.

“Ja tebi kažem je*o tebi pas mater izdajničku”

“Gospodine Šešelj, pobrkali ste. Ovo je Srbija, nije Rusija. I nikada neće biti Rusija”, rekao mu je Stojković.

“Ne, ne, ovo je Srbija koja ima takav zakon”, odgovorio je Šešelj.

“A inače, Rusi idu u zatvor jer iznose mišljenja protiv Vladimira Putina. Hoćete da vam navedem učiteljicu koja je osuđena na osam godina zatvora jer je kritizirala Putina. To je Rusija”, rekao je Stojković.

Šešelj se se naizgled suzdržavao, a onda je zatražio riječ od voditelja koji nije ni naslućivao što se sprema.

“Hoćete mi dozvoliti da govorim, ili da završimo ovdje. Ne dozvolite mu da mi upada u riječ jer ako ga ja budem spriječavao, to će biti drugačije. Dakle, nijedan sud Putina nije proglasio zločincem. Nijednog stranog državnika ne možete nazvati zločincem. Ne možete ni Bidena tako nazvati”, rekao je Šešelj, a onda je nastao haos…

Ali Putin je zločinac. Ja mogu da ga nazivam”, uporan je bio Stojković.

“Ja tebi kažem je*o tebi pas mater izdajničku. Šta ćeš sad?!”, rekao je Šešelj.

“Evo šta ću sad. Reći ću samo ovo – izvolite Vojislava Šešelja. Posmatrajte ga”, rekao je Stojković.

“Zločinac su ti otac i majka”

Voditelj je pokušao smiriti situaciju, ali Vojislav Šešelj je kao po običaju nastavio sa salvama uvreda.

“Nemojte gospodine Šešelj ovo raditi, jer zbog ovoga što radite krčmar će donijeti račun meni.”

"Ovo što ja radim?! A kad on nazove Putina zločincem, to može?!", rekao je Šešelj, a sa drugog kraja stola ponovo se čuo glas advokata Stojkovića: "Zločinac".

Šešelj je onda, njemu svojstveno, prešao sve granice pristojnosti javnog diskursa, javno vrijeđajući sagovornika uplitanjem i njegove porodice.

Zločinac su ti otac i majka što su te takvog ludog i glupog napravili. Oni su zločinci. Ne može biti veći zločinac nego tako nešto roditi i izbaciti na površinu. Hoću li ja dobiti riječ?", ljutio se Šešelj.

“Molim vas samo nemojte da psujete više”, na ivici snaga je bio voditelj.

“A on može da spominje da je Putin zločinac?!”

“To on iznosi kao svoje mišljenje…”

Je*aću mu majku zbog toga poslije emisije. Eto tako ću uraditi”, zaključio je Šešelj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...