IGOR CRNADAK O POKRETANJU VITALNOG NACIONALNOG INTERESA: "Dodik vodi RS u izolaciju i sukob sa čitavim svijetom"

"Ovakvim ponašanjem Dodik nanosi direktnu štetu RS, našim privrednicima i međunarodnom imidžu srpskog naroda i RS", kazao je Crnadak.

  • Politika

  • 05. Sep. 2022  05. Sep. 2022

  • 0

Poslanik u NSRS i bivši ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da će posebna sjednica o odbijanju agremana njemačkom ambasadoru pokazati još jednom da Dodik vodi entitet u izolaciju i u sukob sa čitavim svijetom te da njegova politika nema podršku.

On je prokomentarisao najnoviju informaciju da je Dodik pokrenuo pitanje vitalnog nacionalnog interesa povodom davanja agremana njemačkom ambasadoru.

"Ovakvim ponašanjem Dodik nanosi direktnu štetu Republici Srpskoj, našim privrednicima i međunarodnom imidžu srpskog naroda i Republike Srpske. Nažalost, posljedice Dodikovih diplomatskih blamaža imat će i Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić, koji je najzaslužniji za ogroman investicioni zamah u Srbiji, u okviru kojeg za njemačke poslodavce danas radi više od 50 hiljada građana Srbije",  upozorio je Crnadak.

Dodao je kako SNSD nastavlja sa licemjernom politikom jer "dok otvaraju rat sa čitavom međunarodnom zajednicom, a posebno sa Njemačkom, pojedini poslanički kandidati SNSD-a i dalje vrše višemilionski izvoz robe u Njemačku".

Ponovio je da "RS treba odbraniti od Milorada Dodika".

"Danas RS treba odbraniti od Dodika i SNSD-a jer nisu njemačke firme opljačkale RS na korona nabavkama, nego SNSD firme, koje vode Dodikovi savjetnici i drugi SNSD tajkuni. Nije niko došao iz Berlina i preko raznih 'prointera' opustošio budžet RS, nego su to uradili SNSD profiteri, koji se kriju iza tzv. srpske priče i odbrane srpskog naroda, a zapravo su obični razbojnici i kriminalci", zaključio je Crnadak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...