IZNENAĐUJUĆI REZULTATI BRZOG TESTA: Zbog ovoga su automobili znatno sporiji nego obično… (VIDEO)

Rezultati pokazuju veliki pad performansi – 16,43 sekunde bilo je potrebno do 96 km/h, odnosno 21,24 sekunde za 402 metra.

  • Auto

  • 06. Sep. 2022  06. Sep. 2022

  • 0

Nije nepoznata činjenica da vozila pod opterećenjem gube na performansama. Veća masa znači i da ista snaga jednostavno ne može postići ista ubrzanja. Stručnjaci britanskog Carwowa testirali su Daciju Jogger, novi automobil koji najviše podsjeća na karavan, ali ima i elemente SUV-a.

Carwow je testirao Jogger s vozačem i bez putnika, te s troje ili šestero putnika. Samo s vozačem je Dacia Jogger teška 1.280 kg. Najbrže je do 96 km/h Dacia ubrzavala za 11,34 sekunde, a streetrace udaljenost od 402 metra prešla je za 18,51 sekundu. U posljednjem testu, u vozilo je bilo šest putnika, uz vozača, i 200 kg tereta u prtljažniku.

Rezultati pokazuju veliki pad performansi – 16,43 sekunde bilo je potrebno do 96 km/h, odnosno 21,24 sekunde za 402 metra. To je više od pet sekundi u ubrzanju od nule. Testna Dacia imala je 1,0-litreni benzinski motor sa 110 KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...