DOČEKALA GA BISERA TURKOVIĆ: Erdogan stigao u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini (FOTO+VIDEO)

Turski predsjednik će se u Sarajevu sastati s članovima Predsjedništva BiH te prisustvovati Poslovnom forumu Turska - BiH.

  • Vijesti

  • 06. Sep. 2022  06. Sep. 2022

  • 4

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan stigao je na Međunarodni aerodrom Sarajevo, u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Erdogan će posjetom Bosni i Hercegovini danas će započeti trodnevnu regionalnu turneju, koja pored BiH još obuhvata Srbiju i Hrvatsku.

Tokom posjete Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj biće razmatran niz bilateralnih i regionalnih, političkih i ekonomskih tema.

Turski predsjednik će se u Sarajevu sastati s članovima Predsjedništva BiH te prisustvovati Poslovnom forumu Turska - BiH.

Ministrica vanjskih poslova Bih Bisera Turković objavila je na društvenim mrežama da je dočekala turskog predsjednika na Sarajevskom aerodromu.

- U visokoj delegaciji su i ministar Cavusoglu, te brojni ministri iz Vlade ove bratske države.

Nakon Sarajeva, turski predsjednik putuje u Beograd, gdje ga pored sastanka sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vućićem, očekuje niz programa.

Posljednja stanica šire regionalne turneje biće Hrvatska. Erdogan će u četvrtak u Zagrebu održati sastanke s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem te premijerom Andrejom Plenkovićem.

Predsjednik Turske će otvoriti i Islamski kulturni centar u Sisku, koji je izgrađen uz podršku Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA).

Faktor

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...