NOVO NAMIŠLJANJE SUSJEDA: Restoran u Zagrebu nudi "burek sa sirom posipan šećerom"

Da, dobro ste pročitali.

  • Gastro

  • 06. Sep. 2022  

  • 0

Hrvatski Index.hr objavio je kako jedan ugostiteljski objekat u Zagrebu svojim posjetiocima nudi, ni manje ni više nego "burek sa sirom posut šećerom".

Dok se, kako je već odavno poznato, u Bosni i Hercegovini burek podrazumijeva kao pita sa mesom, u susjednim zemljama izraz burek sa sirom koriste kao predmet šale sa Bosancima i Hercegovcima, a usput, riječ burek koriste umjesto pita sa različitim vrstama punjenja.

Sa portala Index.hr su opisali kako su probali ovaj neobični "burek".

U ugostiteljskom objektu "Burek" koji se nalazi na Dolcu u Zagrebu tvrde da su šećer uz ono što bi se u Bosni i Hercegovini zvalo sirnica počeli nuditi još prije 40 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...