"SB" NA LICU MJESTA: Članovi kolegija oba doma PSBiH sastali se s delegacijom iz Turske na čelu s Erdoganom, Dragana Čovića ni na mapi (FOTO)

Dočeku u Sarajevu prisustvovali su predsjedavajući Doma naroda Nikola Špirić, prvi zamjenik predsjedavajućeg Bakir Izetbegović te prva zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto i drugi zamjenik predsjedavajućeg Denis Zvizdić, kao i delegatkinja u Domu naroda PSBiH Lidija Bradara.

  • Vijesti

  • 06. Sep. 2022  06. Sep. 2022

  • 5

Članovi kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sastali su se s delegacijom Republike Turske koju predvodi predsjednik države Recep Tayyip Erdogan, prenosi Anadolija.

Dočeku u Sarajevu prisustvovali su predsjedavajući Doma naroda Nikola Špirić, prvi zamjenik predsjedavajućeg Bakir Izetbegović te prva zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto i drugi zamjenik predsjedavajućeg Denis Zvizdić, kao i delegatkinja u Domu naroda PSBiH Lidija Bradara. Zanimljivo je da među domaćinima ovog sastanka nije bilo Dragana Čovića, drugog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednika HDZ-a BiH, pa se s razlogom pitamo da li je Čović namjerno eskivirao turskog predsjednika s obzirom na to da se Erdogan tokom posjete BiH usprotivio nametanju Izbornog zakona BiH koje bi išle na ruku Čoviću i društvu iz HDZ-a BiH (op.a. "SB").

U pratnji Erdogana, pored članova njegovog kabineta, doputovali su i njegova supruga Emine Erdogan, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, ministar nacionalne obrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu, šef Ureda za namjensku industriju pri Uredu predsjednika Turkiye Ismail Demir, predsjednik Uprave za vjerske poslove Ali Erbas te brojni predstavnici Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Nakon Sarajeva, turski predsjednik putuje u Beograd, gdje ga pored sastanka sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vućićem, očekuje niz programa.

Posljednja stanica šire regionalne turneje bit će Hrvatska. Erdogan će u četvrtak u Zagrebu održati sastanke s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem te premijerom Andrejom Plenkovićem.

Predsjednik Turske će otvoriti i Islamski kulturni centar u Sisku, koji je izgrađen uz podršku Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA). Predviđen je poslovni forum i u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...