BURNO U SARAJEVU: Nove demonstracije ispred zgrade OHR-a, na poziv se odazvali...

Proteklih sedmica Schmidt na razgovore poziva predstavnike političkih partija, ali i predstavnike nevladinih organizacija, javne ličnosti, intelektualce s kojima razgovara o deblokadi BiH, odnosno FBiH.

  • Vijesti

  • 07. Sep. 2022  07. Sep. 2022

  • 24

Novi protesti građana ispred OHR-a bit će održani večeras s početkom u 17:30. Na proteste je pozvala Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu.

„POZIV SVIM PATRIOTAMA I DOMOLJUBIMA NA PROTESTE 7.9. U 17.30 ISPRED OHR-a. Ili izađite i iskažite svoju volju ili šutite zauvijek“, navela je Zornić.

I ove proteste podržao je akademik Esad Duraković koji je u više navrata pisao otvorena pisma visokom predstavniku Christianu Schmidtu da ne nameće izmjene Izbornog zakona BiH. On je pozvao na dostojanstvene proteste, bez ikakvog nasilja kako bi se BiH odbranila u ovom kritičnom trenutku. 

Iz Demokratske fronte najavili su da će podržati proteste, a prema informacijama Patrije pridružit će im se i članovi SDP-a BiH.

Prošli protesti održani su 27. jula pred OHR-om kada su okupile hiljade građana, ali i političke stranke koje su izrazile neslaganje sa nametanjem izmjena Izbornog zakona od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta a koje bi dodatno podijelile BiH i njene građane. Tri dana zaredom su se građani okupljali ispred OHR-a, a Schmidt je 29. jula nametnuo izmjene Izbornog zakona koje se tiču paketa integriteta. 

Proteklih sedmica Schmidt na razgovore poziva predstavnike političkih partija, ali i predstavnike nevladinih organizacija, javne ličnosti, intelektualce s kojima razgovara o deblokadi BiH, odnosno FBiH.

Ni na sjednici UO PIC-a koja je održana 1. septembra Schmidt nije dobio punu podršku za nametanje izmjena Izbornog zakona, a pogotovo ne u vrijeme predizborne kampanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...