NOTORNI GRADONAČELNIK BEOGRADA: Aleksandar Šapić se ponovo slikao s ratnim zločincem Šljivančaninom

Osim ove, objavljena je i fotografija od prije deset godina.

  • Regija

  • 08. Sep. 2022  08. Sep. 2022

  • 2

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić objavio je fotografiju sa osuđenim ratnim zločincem Veselinom Šljivančaninom. Šapić je naveo da je riječ o fotografiji zbog koje ga već deset godina napada "sve kuso i repato".

Osim ove, objavljena je i fotografija od prije deset godina.

„Evo nove, kao materijal za sljedećih deset. Opet sa Veselinom Šljivančaninom“, napisao je Šapić.

Ovaj haški osuđenik služio je kaznu od 10 godina zatvora zbog zločina nad hrvatskim ranjenicima i ratnim zarobljenicima na poljoprivrednom dobru Ovčari pored Vukovara 1991. godine, a sud je odlučio da ga pusti nakon odslužene dvije trećine kazne.

Ovakva odluka je svojevremeno izazvala ogorčenje i nevjericu udruženja žrtava iz Hrvatske.

“Ubili su i srušili grad, pobili tolike ljude i sad ga puštaju na slobodu”, kazao je predsjednik Hrvatskog društva logoraša Danijel Rehak, nakon što je Šljivančanin oslobođen.

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin rekao je da bi otišao u Vukovar bez obzira na to što se nalazio na Interpolovoj crvenoj potjernici izdatoj na zahtjev Hrvatske.

Šapiću inače nije strano druženje sa ratnim zločncima i ljudima koji su dovode koji su optuženi za nehumano postupanje tokom ratnih devedesetih.

Nedavno je za člana Gradskog vijeća imenovao Svetozara Andrića, osnivača zloglasnog logora Sušica.

Kroz logor Sušica koji je Svetozar Andrić osnovao kao komandant Birčanske brigade, prošlo je više od 8.000 bošnjačkih muškaraca, žena, djece i staraca, svakodnevno izloženih torturi, fizičkom mučenju, psihičkom maltretiranju, raznim oblicima seksualnog zlostavljanja i ubijanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...