BURA SE NE STIŠAVA, STIŽU OŠTRE REAKCIJE: Nogometni savez Ukrajine zatražio reakciju FIFA-e i UEFA-e, dopis stigao i na adresu NS BiH

Informacija o prijateljskoj utakmici reprezentacija Rusije i BiH izazvala je reakcije u cijelom svijetu.

  • Sport

  • 10. Sep. 2022  10. Sep. 2022

  • 0

Nogometni savez Ukrajine oglasio se saopćenjem za javnost nakon što je potvrđeno zakazivanje prijateljske utakmice između reprezentacija Rusije i Bosne i Hercegovine.

Informacija o prijateljskoj utakmici reprezentacija Rusije i BiH izazvala je reakcije u cijelom svijetu. Posebno je to pogodilo Ukrajince koji su putem društvenih mreža pozivali na otkazivanje sporne utakmice.

Sada je stigao i zvanični dopis na adresu Nogometnog saveza BiH. Reagovao je Ukrajinski nogometni savez koji je pisao UEFA-i, FIFA-i i NS BiH.

"Nogometni savez Ukrajine se usprotivio održavanju nogometne utakmice protiv zemlje agresora", stoji u naslovu objave na zvaničnoj stranici saveza.

Ukrajinski nogometni savez poslao je apel FIFA-i i UEFA-i da spriječi održavanje utakmice između Rusije i BiH koja je zakazana za 19. novembar na Gazprom Areni u Sankt Peterburgu.

Također, Nogometni savez Ukrajine poslao je pismo Nogometnom savezu BiH u kojem je obrazložio zbog čega se ne bi trebala igrati utakmica.

"Podsjetimo, zbog vojne agresije Rusije na Ukrajinu sve ruske reprezentacije suspendovane su iz nastupa u svim međunarodnim službenim takmičenjima FIFA-e i UEFA-e. U takvoj situaciji odluka Nogometnog saveza BiH izgleda kao da je usmjerena kako bi pružila podršku vojnim akcijama Rusije u Ukrajini i nastavku rata. Molim vas da preispitate odluku koja šteti imidžu vaše zemlje i odnosima između naših saveza",  naglašava se u pismu upućenom Nogometnom savezu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...