BURNO U BANJOJ LUCI: Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske o dvije posebne sjednice…

Milorad Dodik je odluku Predsjedništva BiH ocijenio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

  • Vijesti

  • 12. Sep. 2022  

  • 2

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi na današnjoj sjednici da utvrdi prijedlog dnevnog reda i termin održavanja dvije posebne sjednice parlamenta RS-a.

Sjednica Kolegija, koju je sazvao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, zakazana je za 11.00 sati, najavljeno je iz Narodne skupštine Srpske.

Čubrilović je rekao jučer da će Kolegij razmatrati termin održavanja i prijedlog dnevnog reda dvije posebne sjednice - jedne na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a druge na zahtjev Vlade Republike Srpske radi donošenja novog zakona o legalizaciji.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je zahtjev za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine na kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne o njegovoj izjavi o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH, koja je usvojena bez konsenzusa na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH, a koju je ocijenio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske utvrdila je 8. septembra, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, koji bi trebalo da se nađe na dnevnom redu posebne sjednice.

Ovaj prijedlog zakona odnosi se na legalizaciju bespravno izgrađenih objekata na teritoriji cijele Republike Srpske, a izmjene i dopune se donose radi omasovljenja legalizacije i pojednostavljenja procedura.

.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...