POVODOM SMRTI KRALJICE ELIZABETE II: Ministrica Bisera Turković se upisala u knjigu žalosti

Njena sahrana biće 19. septembra u Londonu, a u međuvremenu je njen najstariji sin Čarls proglašen za britanskog kralja Čarlsa Trećeg.

  • Vijesti

  • 12. Sep. 2022  

  • 0

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine  Bisera Turković upisala se danas u knjigu žalosti koja je otvorena u Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu povodom smrti Kraljice Elizabete II.

“Sjećat ćemo se Kraljice Elizabete s najdubljim poštovanjem i snažnom privrženošću. Kraljica Elizabeta II zauzima posebno mjesto u historiji Ujedinjenog Kraljevstva. Upućujem riječi najdubljeg saučešća britanskom narodu i svim članicama Commonwhealtha“, navela je, između ostalog, ministrica Turković.

Podsjetimo, Elizabeta II (96) preminula je 8. septembra u Balmoralu.

Njena sahrana biće 19. septembra u Londonu, a u međuvremenu je njen najstariji sin Čarls proglašen za britanskog kralja Čarlsa Trećeg.

Povorka sa kovčegom britanske kraljice stigla je u nedjelju u palatu Holirudhaus, zvaničnu rezidenciju britanskih monarha u Edinburgu, ispred koje je okupljen veliki broj ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...