NASTAVAK POLITIČKE KRIZE: "Nema dogovora, ništa od nove Vlade Crne Gore"

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je nakon sastanka da su iscrpljene sve mogućnosti za postizanje dogovora u ovom sastavu.

  • Regija

  • 12. Sep. 2022  12. Sep. 2022

  • 0

Predstavnici partija parlamentarne većine u Crnoj Gori nisu uspjeli da se dogovore o izboru mandatara za formiranju nove vlade i o sastavu novog skupštinskog rukovodstva.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je nakon sastanka da su iscrpljene sve mogućnosti za postizanje dogovora u ovom sastavu.

“To znači da ću pozvati na sastanak predsjednike svih stranaka”, kazao je Mandić, podsjetivši da je DF kandidovao njega za mandatara, URA je predložila Dritana Abazovića, a Demokratska Crna Gora je saslušala prijedloge i određivala se o tome.

“Želeći da deblokiramo razgovore, saopćili smo kolegama da smo spremni da odustanemo od mjesta premijera, od te kandidature, ali da dođemo do dogovora i da nastavimo posao koji su nam građani zadali 30. augusta. No, i pored toga, dogovora nije bilo”, rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...