RUSKI DRŽAVNI MEDIJ: "Kolinda neće biti nova šefica NATO-a, predobra je s Putinom"

Navodi da će na tu poziciju najvjerovatnije doći kanadska vicepremijerka Chrystia Freeland jer NATO namjerava za svog čelnika sada postaviti ženu koja je istovremeno i rusofob.

  • Evropa

  • 13. Sep. 2022  

  • 2

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti objavila je analizu o mogućoj nasljednici glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga, pri kojoj spominje i bivšu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Navodi da će na tu poziciju najvjerovatnije doći kanadska vicepremijerka Chrystia Freeland jer NATO namjerava za svog čelnika sada postaviti ženu koja je istovremeno i rusofob.

"Više nije tajna da je zamjenica premijera Kanade unuka Mihaila Komjaka, Ukrajinca koji je tijekom Drugog svjetskog rata u okupiranoj Poljskoj radio kao glavni urednik nacističkih novina na ukrajinskom jeziku Krakow Vesti", piše RIA Novosti.

"Pojava potomka nacističkog suradnika i njegovog ideološkog nasljednika na poziciji glavnog tajnika NATO-a bit će simbolična prekretnica u učvršćivanju smjera suvremenog zapadnog svijeta prema konačnom opravdanju ideja nacizma; barem u onom segmentu koji govori o potrebi uništenja Sovjetske Rusije", dodaje RIA.

Ruska državna agencija navodi kako, naravno, još uvijek nije sigurno hoće li Freeland doći na tu poziciju, ali da u NATO-u postoji prešutni dogovor da sljedeći čelnik ove vojne organizacije bude osoba ženskog spola koja mrzi Rusiju.

Piše da su među glavnim kandidatkinjama i bivša predsjednica Litve Dalia Grybauskaite, bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te donedavna predsjednica Estonije Kersti Kaljulaid. No dodaje da Grabar-Kitarović vjerojatno neće proći prvi krug s obzirom na to da ima normalne odnose s ruskim predsjednikom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...