MILORAD DODIK U EKSTAZI: „Ovo je dan svih Srba; Ponosan sam i srećan što se srpska trobojka danas vijori svuda..."

-Čestitam našem narodu praznik uz želju da ga još dugo u radosti zajedno proslavljamo. Živjela Republika Srpska! Živjela Srbija!, poručio je Dodik.

  • Politika

  • 15. Sep. 2022  15. Sep. 2022

  • 8

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a oglasio se na društvenim mrežama u vezi novouspostavljenog praznika Dana zastave.

-Republika Srpska, Srbija i cijeli srpski narod danas slave Dan jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ovo je dan svih Srba. Ponosan sam i srećan što se srpska trobojka danas vijori svuda gdje živi srpski rod i što zajedno sa Srbijom slavimo ovaj veliki praznik.

Srbi su uvijek težili slobodi i jedinstvu i u toj borbi naš narod je podnio ogromne žrtve, koje nas obavezuju da još snažnije čuvamo vrijednosti koje su vijekovima baštinili naši preci. Naš sveukupni napredak moguć je samo kada smo zajedno, složni, okupljeni oko naše crkve, čuvajući naš identitet, naše pismo, kulturu, običaje, vjeru, našu krsnu slavu i samo tako možemo savladati sve izazove.

Čestitam našem narodu praznik uz želju da ga još dugo u radosti zajedno proslavljamo. Živjela Republika Srpska! Živjela Srbija!, poručio je Dodik.

Podsjetimo, u Bijeljini će danas biti održana centralna manifestacija povodom novouspostavljenog Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Svečanost će biti održana od 11 sati na Trgu Kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini, a prethodno će od 9 sati na lokaciji Velika Obarska biti ozvaničen početak izgradnje auto-puta Rača-Bijeljina.

Svečanost, kojoj će prisustvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...